Zuiderse sfeer, roze eendjes en zwoele temperaturen tijdens Diests stadsfestival Supermercado

  • 13 juni 2022

Diest en Supermercado, het is een onafscheidelijk duo en dat erkennen zelfs de weergoden. Dit weekend worden zwoele temperaturen voorspeld die de zuiderse sfeer van het gratis stadsfestival met spektakel, braderie en livemuziek alleen maar versterken. De Demer kleurt roze voor de Pink Duck Race met Sabine Appelmans als commentator. En het gekende recept van Supermercado wordt opnieuw bovengehaald: genieten van muziek, dans, theater, circus en allerlei lekkers om te proeven aan de foodtrucks. Het is fiesta in Diest!

Amusement voor jong en ouder

Inwoners én bezoekers kijken alweer reikhalzend uit naar het gekende stadsfestival Supermercado in Diest. En het belooft een zwoele editie te worden. De winkelstraten zijn kleurrijk versierd, overal weerklinkt Spaanse muziek, standhouders en foodtrucks verzamelen zich rond de Hallezaal en richting de Grote Markt. Op de parking van het ziekenhuis in de Hasseltsestraat is ook een groot ‘kinderdorp’ voorzien.

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni brengt Supermercado het ultieme vakantiegevoel met zuiders sfeertje naar Diest. Het zijn de vrijwilligers van vzw ’t Grootwarenhuis die samen met de stad voor een programma van formaat hebben gezorgd. Zo is er dit jaar ook de Fiesta Mercado, Vivo Mercado en niet te vergeten, de Pink Duck Race. Handelaars zetten hun standjes buiten en overal op straat kan je genieten van flashmobs, braderie, theater en streetfood. De toegang is het hele weekend gratis.

Fiesta Mercado & Vivo Mercado

Op zaterdag 18 juni stijgt de temperatuur nog wat extra op de Grote Markt van Diest! Na gezellig rondkuieren op Supermercado kan je terecht op Fiesta Mercado voor de officiële afterparty. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een zomers feest, mét heerlijk gekoelde drankjes en zwoele beats van Partyshakerz, Robert Abigail en Buscemi.

Na een stevige fiesta doen we het op zondag 19 juni iets kalmer aan en we laten de grootste inspanning over aan de Pink Ducks op de Demer. Maar aan siesta wordt zeker niet gedacht met toppers als Rock El Hanout, Chicos Y Mendez en Rumbaristas om bezoekers wakker te schudden. Ook vandaag kan je gezellig proeven en kuieren in de Diestse binnenstad met verrassende acts en livemuziek.

Sabine Appelmans commentator eerste Europese Pink Duck Race

Geen roze flamingo’s tijdens Supermercado, wel roze eendjes die de Demer kleuren op zondag 19 juni voor de allereerste Europese Pink Duck Race van Think Pink Europe. Niemand minder dan voormalig tennisster Sabine Appelmans zal de race van commentaar voorzien. Samen met ons bindt ook zij de strijd aan tegen borstkanker en steunt ze dit initiatief ten volle!

“Er is de laatste jaren een enorme evolutie in kankeronderzoek. Helaas worden nog steeds elke dag vele vrouwen geconfronteerd met borstkanker. Daarom is het belangrijk om acties zoals Think Pink te ondersteunen”, vertelt Sabine Appelmans.

Elk roze eendje heeft een uniek nummer. Het eendje dat als eerste over de eindstreep drijft, wint de race. Het is de bedoeling dat mensen een eendje (5 euro per stuk) adopteren. Zo steunen ze niet alleen de strijd tegen borstkanker; ze maken ook kans op een exclusief gouden eendje ter waarde van 5.000 euro.

Een eendje adopteren kan nog tot en met zaterdag 18 juni via www.pinkduckracebelgium.com.

Programma Supermercado

Zaterdag 18 juni - Fiesta Mercado op de Grote Markt
Doorlopend van 13 tot 20 uur: markt, animatie, theater en foodtrucks

  • 14 – 18 uur             Stroopers aan het woord met dj’s 21, Jack en Drone
  • 18 – 23 uur             Partyshakerz ft. Sakso (saxofoon) & Iljac (percussie)
  • 20.30 – 22 uur        Robert Abigail
  • 22 – 22.15 uur        Drom & Barabanda massed band
  • 22 – 1 uur               Buscemi & Bindi

Zondag 19 juni – Vivo Mercado en Pink Duck Race
Doorlopend van 13 tot 17 uur: markt, animatie, theater en foodtrucks

Vivo Mercado op de Grote Markt

  • 14 – 14.30 uur        Rock El Hanout
  • 15 – 16 uur             Pink Duck Race – eendjeskoers op de Kaai
  • 16 – 17.30 uur        Chicos Y Mendez
  • 18.30 – 20 uur        Rumbaristas

Het volledige programma van Supermercado vind je terug op www.supermercado.be.

 

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
Warning 11 juli gesloten