Vaccinatiecentrum Den Amer

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion te gaan. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Het is dus heel belangrijk om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

 

Vaccinatiecentrum Den Amer

Inwoners van Diest, Bekkevoort, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen voor hun coronavaccin terecht in het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest.

Het vaccinatiecentrum in Diest zal op kruissnelheid 7 dagen op 7 open zijn, van 8.30 tot 20.30 uur. Er zijn vier verschillende vaccinatielijnen waar dan elk 20 mensen per uur een verlossend prikje kunnen krijgen.

Eten in het centrum is niet toegestaan. Er is ook geen opvang voorzien voor kinderen.

Hou zeker de gemeentelijke infobladen, websites en sociale media in het oog voor de meest recente informatie.

Vaccinatiecertificaat

Informatie en veelgestelde vragen omtrent het vaccinatiecertificaat kan je terugvinden in het 'FAQ vaccinatiekaart'-document.

Doelgroep

Nu er goedgekeurde vaccins zijn tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werden een aantal prioritaire groepen bepaald. Pas in een latere fase, als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd.

Op dit moment worden zorgverleners gevaccineerd. Vanaf maandag 15 maart is het ook de beurt aan 85-plussers.

Voorwaarden

Uitnodiging tot vaccinatie

Iedereen ontvangt van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met de dag en het uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit zal gebeuren via een brief in je brievenbus, maar je kan ook een sms of een e-mail krijgen.

Het heeft geen zin om het callcenter te bellen voor een afspraak zolang je deze uitnodiging niet ontvangen hebt. Kom dus niet naar het centrum zonder afspraak.

Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

  • via deze website samen met je vaccinatiecode vermeld in je oproepingsbrief
  • via het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013 39 19 19
    • Het callcenter is open van 9 tot 16 uur op weekdagen. We merken dat het erg druk is meteen bij de opstart 's ochtends. Wil je graag sneller iemand aan de lijn krijgen, stel je telefoontje dan even uit naar een later tijdstip.

De planning van het vaccinatiecentrum is een hele uitdaging. We verwachten dat je zoveel mogelijk de tijdstippen respecteert. Is het voorgestelde moment echt niet haalbaar? Dan kan je je afspraak wijzigen via bovenstaande kanalen.

Het vaccinatiecentrum is makkelijk te bereiken met de auto, te voet, met de fiets en het openbaar vervoer. Ben je slecht te been? Er zijn rolstoelen aanwezig in het vaccinatiecentrum, maar breng zeker een begeleider mee mocht je die nodig hebben.

Bedrag

Je laten vaccineren is gratis.

Nodig

  • Je identiteitskaart
  • Je oproepingsbrief

Vaccinatiecentrum Den Amer

Callcenter nummer
Vaccinatiecentrum Den Amer

Plattegrond vaccinatiecentrum Den Amer

Plattegrond vaccinatiecentrum Den Amer