Unieke samenwerking tussen Stad Diest en voetbalclubs: oprichting gezamenlijke jeugdwerking

  • 21 september 2022

Alle jonge voetballers in Diest laten profiteren van toekomstige investeringen en intens samenwerken. Dat is waar het nieuwe akkoord tussen de Stad Diest en de drie voetbalclubs om draait. Met de ondertekening van deze unieke samenwerking engageren de clubs zich om een overkoepelende vzw op te richten. Het stadsbestuur zorgt op zijn beurt voor een kunstgrasveld op het Oosterlindeveld en een tijdelijke opstart met containerkleedkamers op het natuurgrasveld dat reeds werd aangelegd.

 

Oprichting gezamenlijke jeugdwerking voetbal

Samenwerken loont. Met die gedachte in het achterhoofd hebben Stad Diest met de voetbalclubs SPORT013football (jeugdwerking KFC Diest), SK Deurne en Sparta Schaffen een principeakkoord ondertekend om een gezamenlijke voetbaljeugdwerking op te richten. Ze zorgen zo voor een ongeziene samenwerking in de Demerstad.

De voetbalclubs engageren zich om hun jeugdwerking onder te brengen in een overkoepelende vzw. Die wordt dit voetbalseizoen nog opgestart en krijgt meteen heel wat verantwoordelijkheden, zoals het beheer van de terreinen in Deurne, Diest en Schaffen. De bedoeling is om de beschikbare ruimte zo optimaal en efficiënt mogelijk te benutten door een brug te vormen tussen alle gebruikers van de velden in de regio.

Alle spelers zullen in de toekomst dus op alle sites terechtkunnen, maar elke club behoudt zijn eigenheid en aparte ploegen, trainers kunnen worden uitgewisseld en opleidingen kunnen op elkaar afgestemd worden. De gezamenlijke jeugdwerking creëert zo ook betere doorgroeimogelijkheden voor talentvolle spelers op lokaal niveau.

Kunstgrasveld op het Oosterlindeveld

Van zodra de gezamenlijke jeugdwerking een feit is, wil Stad Diest werk maken van het kunstgrasveld op het Oosterlindeveld in Schaffen. Er wordt een tijdelijke opstart voorzien met containerkleedkamers op het reeds aangelegde natuurgrasveld. De nieuwe vzw staat in voor de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers in Schaffen, op grond van de stad Diest.

“We zijn blij dat er vooruitgang komt in de ontwikkeling van het Oosterlindeveld. Dit is een belangrijke verbetering en uitbreiding voor (jeugd)voetbal in Diest,” bevestigen de vertegenwoordigers van de drie clubs.

Door de samenwerking is het stadsbestuur ook zeker dat toekomstige investeringen álle voetbalploegen ten goede zullen komen.

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten