't Kletske

Als inwoner van Diest krijg je tien keer per jaar een editie van informatieblad 't Kletske in jouw brievenbus. Dit infoblad is gemaakt voor en door Diestenaren.


Welke informatie vind ik in 't Kletske?

  • Informatie over evenementen in onze Demerstad via de uitneembare UiTkalender
  • Informatie over onze dienstverlening
  • Nieuwigheden 
  • Beslist beleid van de gemeenteraad
  • Foto's van plaatsen in Diest door de ogen van een Diestenaar
  • En nog heel wat nuttige tips voor jou als inwoner!

Diestagram - Jouw foto in ons Kletske?

Indien jullie foto’s posten op Instagram met de #Diestmijnstad en de #KletskeOK kan jullie foto gekozen worden voor de achtercover van het Kletske.

UiT in Diest - Jouw activiteit in ons Kletske?

Omdat er zo veel activiteiten doorgaan op ons grondgebied, zetten we voornamelijk activiteiten georganiseerd door of in samenwerking met de stad als artikel in ’t Kletske. Jouw activiteit kan wel steeds op Diest.be terecht.
De rubriek ‘UiT in Diest’ genereren we via de UiTdatabank.
Dit is geen betalende rubriek, maar wel een gratis online platform.Op dit platform kan je jouw activiteiten gratis ingeven, zo kan iedereen in Vlaanderen zoeken naar specifieke activiteiten of activiteiten die doorgaan in een bepaalde regio. Indien je jouw activiteiten ingeeft in de UiTdatabank, linken we ook jouw events met plezier door naar een totaaloverzicht wanneer je klikt op UiT in Diest via onze website.

PaasXperience Diest 2021

29 maart tot 18 april - Help jij de paashaas? De paashaas is in't land. En wanneer ie er is, dan woont ie in het paashaashuisje op de Halve Maan in Diest! Maar de paashaas heeft een gigantisch probleem. Hij maakt ieder jaar een paashaastaart maar door al zijn enthousiast gehuppel is hij al zijn ingrediënten kwijt. Helpen jullie hem om alles terug te vinden? Print jouw plattegrond af of haal een exemplaar bij de ...

Buitenspeeldag Diest 2021

21 april - Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 21 april 2021, want dan is het Buitenspeeldag! Zelfs in deze gekke tijden voorziet Stad Diest een leuk en corona-proof aanbod! Dit jaar voorzien we, in tegenstelling tot andere jaren, geen groot en centraal aanbod maar gaan we op verkenning door onze mooie stad en deelgemeenten. Om alles veilig te laten verlopen, kan je deze Buitenspeeldag drie ...

Nacht...wacht

24 april tot 25 april - De kant- en textieltentoonstelling Nacht...Wacht gaat online. De kunstwerken zijn vanaf zaterdag 24 april tot en met zondag 2 mei te bewonderen op een virtuele expo op de website www.kantinvlaanderen.be. Op die manier kan je ze in alle rust bekijken. Laat je betoveren door deze kantkunstwerkjes met als thema De Nacht, die tot ieders verbeelding spreken.

De nacht

24 april tot 25 april - Hoe was de nacht 100 jaar geleden? Tijdens deze nachtelijke wandeling langsheen de belangrijkste gebouwen uit de tijd van Sint-Jan Berchmans, leer je er alles over. Ontdek met een verhalend stadsplan de griezelige verhalen over een weerwolf en andere myhten, bij het licht van een kaars of petroleumlamp.

Initiatie druktechnieken

20 april tot 4 mei - In deze cursus leer je verschillende soorten druktechnieken: van drukken met dagelijkse voorwerpen tot het uitsnijden van stempels en cyanoprints. Je krijgt eerst de basis van een techniek mee en daarna ga je meteen aan de slag met het ontwerpen, voorbereiden en drukken. Aan het einde van de lessenreeks heb je een meter stof, een katoenen tas en tien kaartjes met je eigen ontwerp. En dit ...

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten