Starten met ondernemen

Als startende ondernemer ben je verplicht om je in te schrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Dit kan je doen door langs te gaan bij een ondernemingsloket. 

Hier kan je op zoek naar een ondernemingsloket in de buurt. Voor Diest zijn de dichtstbijzijnde ondernemingsloketten in Hasselt of Leuven.

Doelgroep

Personen die een onderneming willen starten.

Procedure

Nadat je bent ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), krijg je een ondernemingsnummer toegekend. Dit unieke nummer heb je nodig alvorens je een eigen zaak kan opstarten. Het nummer bestaat uit 10 cijfers en is hetzelfde als je btw-nummer, maar voorafgegaan door een 0.  

Nadat je bent ingeschreven kan je in de kruispuntbank voor Ondernemingen steeds je eigen gegevens raadplegen en bepaalde gegevens kosteloos aanpassen.  

Bedrag

Een ondernemingsnummer aanvragen is niet kosteloos!

Nodig

Neem zeker ook een kijkje op onderstaande websites voor nuttige informatie over starten met je eigen zaak:  

  • Op de website van Vlaanderen kan je een heleboel nuttige brochures terugvinden die je meer inzicht geven over het starten van een eigen zaak.
  • De startsimulator van Unizo helpt je met het uitschrijven van jouw ondernemings- en financieel plan.
  • Test de haalbaarheid van je project via het Startkompas en overloop de aandachtspunten van het Agenstschap Innoveren en Ondernemen.
  • FOD Economie: Een onderneming oprichten

VLAIO  

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Via advies, coaching, subsidies of financiering kan VLAIO je begeleiden in de opstart van je eigen onderneming.  

Is ondernemen iets voor jou? Is je idee, plan of project haalbaar? Welke vergunningen heb je nodig? ...? En nog veel meer antwoorden, aandachtspunten en tips zijn terug te vinden op hun website

Contact

Ondernemen
Koning Albertstraat 18
3290 Diest
België
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten