Sportdienst Diest wint #sportersbelevenmeer-award

  • 22 december 2021

De Diestse Maand van de sportclub heeft een #sportersbelevenmeer-award gewonnen. Met die awards wil Sport Vlaanderen gemeenten en steden uitdagen om beleving toe te voegen aan hun activiteiten.

Dinsdag 21 december heeft Sport Vlaanderen de #sportersbelevenmeer-awards uitgereikt. Ook Diest viel in de prijzen. In de categorie Maand van de sportclub kwam de Diestse sportdienst als een van de winnaars uit de bus. De sportdienst wint voor 750 euro aan waardebonnen. De show werd gepresenteerd door Maarten Vangramberen en Soe Nsuki en was online te volgen.

Beleving en uitdaging

Aan de hand van zes categorieën daagde Sport Vlaanderen alle gemeenten en steden uit om beleving toe te voegen aan hun activiteiten en zo hun inwoners aan te zetten om meer te bewegen of te sporten. De awards gingen naar de meest originele en creatieve activiteiten of acties.

Maand van de sportclub

In de loop van september organiseerde Diest voor de Maand van de sportclub een hele reeks evenementen om sportclubs in de kijker te zetten. Zo werd de Koning Albertstraat op autoloze zondag omgetoverd tot sportstraat. Op die sportieve hotspot toonden zeven Diestse sportclubs hun talenten.

De Kruisherenkerk deed dan weer enkele keren dienst als sportzaal, met plaats voor dans, fitness, taekwondo of handkruisboogschieten.

Diestse sportclubs hielden ook open trainingen, zodat toekomstige leden kennis konden maken met hun werking. Op 29 september werden jonge sportclubleden aangemoedigd om in sportoutfit naar school te gaan.

Je kunt de show van de #sportersbelevenmeer-awards herbekijken op https://www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer/awardshow/

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00