Reservelijst QVAX

Vanaf maandag 3 mei schakelt vaccinatiecentrum Den Amer over op de QVAX-reservelijst, de elektronische reservelijst van de federale overheid, om vrije plaatsen snel in te vullen.

Alle inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen zich nu al inschrijven op deze lijst en online aangeven op welke momenten ze beschikbaar zijn.

Doelgroep

Alle meerderjarigen kunnen zich inschrijven op de reservelijst QVAX.

Let op! Je inschrijven wil niet zeggen dat je effectief opgebeld zal worden. Inwoners die niet worden opgebeld, worden in de volgende fase schriftelijk uitgenodigd om zich te laten vaccineren.

Voorwaarden

De QVAX-reservelijst respecteert de volgorde die de federale overheid heeft vastgelegd. Zo kan het vaccinatiecentrum vrijgekomen plaatsen snel doorgeven aan mensen die de hoogste prioriteit hebben, zoals mensen met een onderliggende aandoening. Als dertiger bijvoorbeeld, kom je dus pas aan de beurt als er binnen jouw leeftijdsgroep gestart wordt met vaccineren.

Procedure

Hoe werkt QVAX?

  • Schrijf je in op de reservelijst via de knop bovenaan deze pagina.
  • Duid aan op welke dagen en uren je beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te komen. Je engageert je dat je daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.
  • Van zodra er een vrije plaats is in het vaccinatiecentrum die samenvalt met een van jouw opgegeven momenten krijg je een bericht via sms en/of e-mail. Het is belangrijk dat je hier snel op reageert en je afspraak bevestigt via het systeem. Als je niet op tijd reageert, heb je jouw kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen.
  • Heb je een bericht van QVAX gekregen, maar niet op tijd kunnen reageren? Vul je beschikbaarheden opnieuw in via je aangemaakte account.

Uitzonderingen

Tweede reservelijst

De Vlaamse overheid voorziet ook een tweede reservelijst. De mensen op die lijst, waaronder de hulpdiensten, worden op dit moment systematisch uitgenodigd voor vaccinatie.

Den Amer Diest