Re:lict, eigenzinnig stadsfestival in Diest

  • 24 juni 2021

Stad Diest pakt in september uit met een nieuw stadsfestival ‘Re:lict’. Het kerkkoor wordt een rockband, het refugiehuis een hotel, de Grote Markt een catwalk. Tijdens het eigenzinnige stadsfestival Re:lict is niets nog wat het lijkt of ooit geweest is. Vier weekends lang presenteert Diest een zaligmakend programma met events in en rond negen bijzondere plekken in de stad.

Re:lict

We hebben er zo naar uitgekeken! Stilaan maar zeker trekt het gewone leven zich opnieuw op gang en komt de zomer in zicht. September lijkt nog ver weg, maar toch kijken we er in Diest al reikhalzend naar uit. De Sint-Sulpitiuskerk torent dit jaar al 700 jaar boven de stad uit. Om dat te vieren laat Diest je de hele maand september haar grootste kerk en negen andere erfgoedlocaties in de stad (her)ontdekken met het gloednieuwe stadsfestival Re:lict.

Hedendaagse goden

De Sint-Sulpitiuskerk mag dan het meest in het oog springende relict van Diest zijn, over de hele stad vind je talloze bijzondere erfgoedplekken. Elke vrijdag, zaterdag en zondag in september palmt het stadsfestival deze locaties in en zorgt er voor een eigentijdse en verrassende invulling.

Het kerkkoor wordt een rockband, het refugiehuis een hotel. Waar de kerk eeuwenlang mensen samenbracht, vullen we haar nu met ‘modern gatherings’ en maken we plaats voor nieuwe religies en rituelen. 

Stille nacht

De stad Diest heeft donderdag al een tipje van de sluier opgelicht. Zo zal er tijdens Re:lict al zeker een ‘Stille Nacht’ plaatsvinden in de Kruisherenkerk. Bij de ingang krijgen alle feestvierders een koptelefoon en kunnen ze kiezen uit verschillende muziekgenres. Drie DJ-teams zullen het daar tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk Re:licters voor zich te winnen. De STrooperij, het collectief van onder andere DJ Jack Vanaudenhove van The Mixfitz, wereldkampioen Turntablism, doet alvast een gooi naar de overwinning.

Iedereen Re:lict

Re:lict is een project waar de hele stad Diest zich achter schaart. Zo coördineren de diensten Erfgoed & Musea, Cultuurbeleid en CC Diest, Jeugd en Toerisme samen de festiviteiten. Maar ook onder andere de sportdienst, dienst Lokale Economie, dienst Diversiteit, dienst Milieu, het provinciedomein Halve Maan, Te Gek!? & Sint-Annendael fungeren mee als partner.

Het startschot van Re:lict wordt gegeven op vrijdag 3 september; op zondag 26 september sluit het festival af met feest aan het water, het ultieme vakantiegevoel. Bedoeling is dat Re:lict tweejaarlijks terugkeert, en bezoekers op een eigenzinnige manier blijft verrassen. Alle info vind je op www.relict.be.

Het volledige programma en de ticketverkoop worden in augustus gelanceerd.
 

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
zaterdagsluiting
Gesloten
09:00 - 12:30
Warning 31 juli gesloten
Warning 7 augustus gesloten