Programma stadsfestival Re:lict officieel voorgesteld

  • 5 augustus 2021

Op donderdag 5 augustus 2021 heeft Stad Diest het programma van haar nieuwe stadsfestival Re:lict voorgesteld. Doorheen de hele maand september laat Diest je op eigenzinnige manieren allerlei erfgoedlocaties in de stad (her)ontdekken. Het festival staat dit jaar helemaal in het teken van de 700ste verjaardag van de Sint-Sulpitiuskerk.


Verwacht wat je niet verwacht waar je het niet verwacht
Vandaag heeft Diest het volledige programma van het nieuwe stadsfestival Re:lict gelanceerd. De Kruisherenkerk was eenmalig het zomerse decor voor een tropisch strandfeest, waar de aanwezigen bijna letterlijk een duik in het programma konden nemen.


De eerste editie van Re:lict zorgt meteen voor heel wat deugden en zonden. Van Sacred Sessions, workshops en activiteiten voor Lichaam en Geest en glamping op erfgoedlocaties tot Re:lax on the beach en Re:lict Car(e)free. Het zijn maar een paar hoogtepunten uit het programma.

 

Iedereen Re:lict

Re:lict is een project waar de hele stad Diest zich achter schaart. Zo coördineren de diensten Erfgoed & Musea, Cultuurbeleid en CC Diest, Jeugd en Toerisme samen de festiviteiten. Maar ook onder andere de sportdienst, dienst Lokale Economie, dienst Diversiteit, dienst Milieu, het provinciedomein Halve Maan, Te Gek!? & Sint-Annendael fungeren mee als partner.


Het startschot van Re:lict wordt gegeven op vrijdag 3 september; op zondag 26 september sluit het festival af met feest aan het water, het ultieme vakantiegevoel. Bedoeling is dat Re:lict tweejaarlijks terugkeert, en bezoekers op een eigenzinnige manier blijft verrassen. Alle info en het volledige programma kan je nalezen op de website van Re:lict.

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30