Politiezone Demerdal-DSZ zet belangrijke stap voor toekomst

  • 5 juli 2021

Het politiecollege van PZ Demerdal-DSZ heeft een belangrijke stap gezet om de politiezone een comfortabele toekomst te bezorgen. Zowel de hoofdpost in Diest als de wijkpost in Scherpenheuvel-Zichem zijn toe aan vernieuwing. Om ook de komende jaren te kunnen blijven groeien, kiest het politiecollege er in Diest voor om naar de Citadel te trekken. In Scherpenheuvel-Zichem wordt uitgekeken naar een nieuwe site in het centrum.

Vernieuwing dringt zich op

Het huidige politiegebouw in Diest voldoet niet langer aan de nieuwe veiligheidsnormen die vanaf 2027 opgelegd worden. Daarom werden enkele belangrijke pistes besproken op het politiecollege eind juni. Om ook de komende jaren te kunnen blijven groeien, kiest het politiecollege er in Diest voor om naar de Citadel te trekken. In Scherpenheuvel-Zichem wordt uitgekeken naar een nieuwe site in het centrum. Deze belangrijke keuzes werden vastgelegd door het college en worden voor bekrachtiging aan de politieraad voorgelegd.
 
Op deze manier krijgt niet alleen de politiezone, maar vooral het volledige korps uitzicht op een mooie toekomst. De investering in het huidige gebouw in Diest werd geraamd op ruim 4 miljoen euro. Opnieuw investeren in een gebouw met verouderde infrastructuur, dat bovendien nooit gebouwd werd met als doel een politiecommissariaat te huisvesten, leek niet de beste optie. De politiemensen weten nu dat er naar twee nieuwe locaties gekeken wordt, zowel in Scherpenheuvel-Zichem als in Diest.
 
De Citadel blijft op deze manier een belangrijke uitvalsbasis voor de volledige politiezone om de veiligheid te kunnen garanderen. Een goeie ontsluiting en verbinding met beide steden wordt op deze manier bewaakt. De politie PZ Demerdal-DSZ reikt uit van Webbekom en Deurne tot Testelt en Messelbroek. Beide posten kunnen nu uitkijken naar een mooie professionele toekomst. 
 
De volgende maanden zal er met beide steden gesproken worden over de financiële mogelijkheden en welke budgetten de politiezone zelf zal vastleggen in haar jaarlijkse budgetten. Ook wat er met de huidige gebouwen aan de Leuvensepoort en de Zuidervest zal gebeuren, moet nog door het college bepaald worden.
 
De politiezone stapt vanaf nu dus officieel in het Projectteam Citadel, dat sinds enkele maanden heel actief de toekomst van de site vastlegt. Beide steden worden actief betrokken in de verdere ontwikkeling van sites voor hun politiegebouwen.
 

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
zaterdagsluiting
Gesloten
09:00 - 12:30
Warning 31 juli gesloten
Warning 7 augustus gesloten