Parkeerverbod Schoonaerde voor veilige fietsomleiding

  • 30 augustus 2021

Door de grote werken aan de Saspoort in Diest is er voor fietsers en voetgangers tussen Schaffen en Diest centrum een omleiding voorzien langs het station. Op deze route wordt er extra veiligheidsmaatregelen voor fietsers en voetgangers voorzien.

Fietsomleiding
Omwille van de smalle fietspaden langs de parkeerstroken op Schoonaerde (N29) wordt er een parkeerverbod ingevoerd richting het station vanaf het geasfalteerde gedeelte tot aan de afslagstrook. Om het gemotoriseerd verkeer zo veel mogelijk van het fietsverkeer te scheiden worden er jerseys geplaatst ter hoogte van het parkeerverbod en het kruispunt met de Ring (R26). In de omgekeerde richting van het station richting Schoonaerde mogen alleen auto’s parkeren om zo te vermijden dat vrachtwagens of bussen gedeeltelijk op het fietspad staan. 

Ook in het centrum van Schoonaerde mogen enkel wagens parkeren aan beide kanten van de weg. Met bakens zal worden aangegeven dat de auto’s binnen het parkeervak moeten staan en niet op het fietspad. Deze nieuwe situatie wordt na één week geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.

Daarnaast worden op Schoonaerde snoei- en maaiwerken uitgevoerd in de berm langs het fietspad.

Tot slot wordt nog bekeken of het mogelijk is om de verkeerslichten ter hoogte van de Ring aan te passen ten voordele van de fietsers.

Recreatieve wandelingen
Recreatieve wandelaars kunnen de alternatieve route nemen (aangegeven als ‘offroad bereikbaar’), aangezien er op Schoonaerde zelf geen voetpad aanwezig is.

Bovenstaande maatregelen om de fiets- en voetgangersveiligheid te verhogen, worden samen met 'De Vlaamse Milieumaatschappij' (VMM) geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig. Heb je opmerkingen of suggesties voor de verkeersveiligheid voor fietsers- en voetgangers, dan kan je rechtstreeks contact opnemen met 'De Vlaamse Milieumaatschappij'.

VMM omleiding grote steunbeer 1

Meer weten?

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30