Opgelet noodweer!

  • 14 juli 2021

Het regent al een paar dagen en er is nog veel regen op komst. Maar op dit moment is er geen reden om je ongerust te maken.

Hoe is de situatie in Stad Diest vandaag? 

Samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), de provincie Vlaams-Brabant en Brandweer Diest volgen we het waterpeil nauwgezet op.

Onze stadsdiensten controleren regelmatig de meetpunten, duikers en slikkers, zeker in de watergevoelige gebieden. Ook gisteren en vandaag zijn die veelvuldige controles gebeurd. 

Brandweer Diest volgt de weersvoorspelling voor Diest en de Limburgse regio en Tienen op de voet op en koppelt dit steeds terug met de bevoegde diensten en het bestuur. De weersvoorspellingen geven op dit moment aan dat Diest niet het meeste water zal slikken. De regio’s Tienen, Sint-Truiden en Hasselt worden volop opgevolgd. Dat water zou aansluitend naar ons toe kunnen komen.

Bepaalde waterpanden zijn verlaagd om extra water te kunnen opvangen binnen onze stad 

Belangrijke bufferzones staan nog leeg, waardoor we nog veel water kunnen opvangen. In tegenstelling tot het verleden zijn er nu belangrijke meetpunten aangebracht in onder andere de Montgommerystraat en Reustraat. Die alarmeren onmiddellijk onze Brandweerdiensten en de VMM om in te grijpen. 

Deze voormiddag hebben we samen met de brandweer belangrijke afspraken gemaakt in functie van alertheid en beschikbaarheid. De voorziene weersomstandigheden op dit moment geven geen aanleiding tot paniek. 

Welke maatregelen kan je zelf nemen als je ongerust bent of preventief iets wil ondernemen? 

Bekijk kritieke punten in en rond je woning. Je kan zandzakken kopen in doe-het-zelf-zaken. Om een deur onderaan toe te dekken, heb je bijvoorbeeld 4 zandzakken nodig, voor een poort 20. 

Maak bij wateroverlast een melding via:

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
zaterdagsluiting
Gesloten
09:00 - 12:30
Warning 31 juli gesloten
Warning 7 augustus gesloten