Week van de Diestse Muziek

VI.BE en VRT zetten samen met de stad Diest en heel wat andere spelers uit de brede muzieksector hun schouders onder de Week van de Belgische muziek. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari wordt muziek van eigen bodem extra in de spotlights gezet om de muzieksector een hart onder de riem te steken.

♪ DIEST AND CONFUSED ♪

We stellen samen met alle Diestenaren een zo volledig mogelijk afspeellijst met Diestse muziek samen, deze muziek wordt in de week van 8 tot 14 februari op zo veel mogelijk plaatsen gespeeld. Spot de affiche in de vitrines van de winkels, scan de QR-code en laat ook thuis de Diestse muziek door de boxen knallen.

♪ BEIAARD TIMES ♪

Onlangs liep er een actie waarbij Diestenaren konden stemmen welke nieuwe liedjes onze beiaardier zou gaan spelen. Deze actie trappen we op 8 februari af met ‘Hard Times’ van The Scabs.
I.s.m. Cultuurraad Diest en Beiaardier Wim Van den Broeck

♪ BANDMERCH ♪

T-shirts, pulls, platen, cd’s en misschien zelfs cassettes en onderbroeken, bandmerch in overvloed hier in Diest. Maar helaas, geen concerten, is geen verkoop. Daarom krijgen onze lokale bands deze week de kans om hun items te koop aan te bieden bij Müller, NIEF en Space Fuzz Records.

♪ IN DE BOEKSKES ♪

Gedurende de ganse week zal de stedelijke bibliotheek een thematafel inrichten in het kader van Diestse en Belgische muziek. Verruim je kennis en dompel jezelf onder in ons muzikaal erfgoed.

 

Doelgroep

♪ WE WANT MORE ♪

Om af te sluiten roept VI.BE iedereen op om op 14 februari om 17 uur mee een massale ode aan de Belgische muziek te brengen met een eigen versie van een Belgisch nummer. Meedoen kan voor het raam, op de stoep of in de voortuin: zolang de hele straat maar – op een veilige manier – kan meegenieten. Op die manier wil VI.BE er met heel wat lokale helden één grote muzikale liefdesverklaring van maken, die over heel Vlaanderen en Brussel weerklinkt.

Contact

Jeugd
Koning Albertstraat 18
3290 Diest
België
013 35 32 85
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
Week_van_de_Diestse_Muziek