Laatste fase werken Grote Steunbeer: beurtelings verkeer op Omer Vanaudenhovelaan en fietsbrug terug open

  • 14 juni 2022

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) werkt sinds eind april op de Omer Vanaudenhovelaan aan een ondergrondse doorstroomconstructie voor de Demer. Vanaf zaterdag 18 juni gaan de werken een laatste fase in voor de finale bouw van de koker waardoor de huidige verkeerssituatie wijzigt.

Beurtelings verkeer op Omer Vanaudenhovelaan

Voor de uitvoering van deze werken neemt de aannemer enkel nog de rijstrook aan de kant van het centrum in (Ezeldijk). Vanaf 18 juni passeert verkeer de Omer Vanaudenhovelaan dan opnieuw beurtelings via verkeerslichten. Deze situatie geldt tot begin september. Tijdens het bouwverlof van 9 tot en met 31 juli wordt er niet gewerkt en is er geen verkeershinder.

Opnieuw met de fiets over de Grote Steunbeer

Goed nieuws voor fietsers en voetgangers! De fietsverbinding tussen Saspoort en Wijerstraat gaat ook vanaf 18 juni terug open. Vanaf dan kan je dus weer fietsen en wandelen over de Demer. Op de Omer Vanaudenhovelaan wordt een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad aangelegd aan de zijde van de Saspoort. Oversteken richting het centrum doe je ter hoogte van de Schaffensepoort of de Pesthuizenstraat. Dit tot de werken aan de binnenzijde van de Ring zijn afgerond, vermoedelijk tot begin september 2022.

Openbaar vervoer

De routes van De Lijn veranderen tijdens deze fase niet. De bussen zullen vanaf 18 juni weer over de Omer Vanaudenhovelaan rijden, mee met het beurtelings verkeer. Meer informatie vind je op: www.delijn.be/nl/gemeenten/gemeente/diest.

Als je in de directe omgeving van de Omer Vanaudenhovelaan woont, ontvang je deze week nog een brief in de bus over deze fasewissel. Je kan de brief in bijlage van deze e-mail terugvinden.

Wens je meer informatie over dit project, surf dan naar www.vmm.be/diest of www.diest.be/grotesteunbeer.

Grote steunbeer fase 3

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
Warning 11 juli gesloten