Verwaarlozing van woningen en gebouwen

Beschrijving

Het lokaal bestuur wil de verwaarlozing van woningen en gebouwen op haar grondgebied voorkomen en bestrijden. Dit is belangrijk, iedereen woont immers graag in een aantrekkelijke buurt. Bovendien kan ernstige bouwval de openbare veiligheid en gezondheid in gevaar brengen.

Diest heeft een gemeentelijke reglement registratie en belasting op verwaarloosde woningen en gebouwen.

Het reglement regelt hoe de vaststelling van de verwaarlozing, de opnamen in het register, de schrapping, ... gebeurt en wat de gevolgen van opname kunnen zijn. De gemeente heft een belasting op woningen en gebouwen die meer dan 12 maanden in het gemeentelijk verwaarlozingsregister zijn opgenomen.

Let op: het gaat hier over verwaarloosde woningen en gebouwen, niet over bijvoorbeeld verwaarloosde tuinen!

Je kan een melding doen van een verwaarloosde woning of verwaarloosd gebouw.

Woonloket
Grote markt 1
3290 Diest
België