Ligt jouw tuin in een jachtplan?

Jachtplan

In een jachtplan worden alle percelen opgenomen waar er gejaagd mag worden. Door de jachtplannen te raadplegen kan je ook meteen zien of er in jouw buurt gejaagd mag worden.

Jachtplannen zijn een dynamisch gegeven. Wordt jouw eigendom bijvoorbeeld foutief weergegeven als jachtterein? Dan kan je het jachtplan laten rechtzetten.

De opname van nieuwe eigendommen in een jachtplan kan vanaf nu enkel mits schriftelijke toestemming van de eigenaar. Als jouw eigendom op dit moment niet werd opgenomen in een jachtplan, hoef je je dus geen zorgen te maken dat dit zonder jouw medeweten zou gebeuren.

Everzwijnen

De everzwijnenpopulatie in Vlaanderen groeit jaar na jaar. Dat is goed nieuws voor wie van de wilde natuur houdt en hét bewijs dat onze bossen in goede gezondheid verkeren. Maar af en toe zoeken de dieren ook de bewoonde wereld op en veroorzaken er zwijnerijen: tuinen omwoelen, gewassen aanvreten, onverwacht straten oversteken,…

Wildbeleid

We proberen een overzicht te krijgen van de plaatsen waar everzwijnen zich ophouden en waar schade of overlast veroorzaakt wordt. Dit melden is dus van grote waarde.
Meld de locatie van everzwijnen via het meldpunt van de stad.

Wij bundelen alle meldingen en geven deze door aan Regionaal Everzwijnenbeheer Ondersteuning (REBO) die de aanpak rond everzwijnen coördineert.

Contact

Milieu en groen
Grote Markt 1
3290 Diest
België
013 31 21 21
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
16:00 - 19:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
Warning 26 mei gesloten