Renovatie Grote Steunbeer

Beschrijving

Schrijf je in voor de openwerfdag 16 oktober

Op donderdag 16 oktober organiseert de VMM een openwerfdag. In het bezoekerscentrum Webbekoms Broek starten we met een presentatie over de waterwerken van de VMM in Diest. Aansluitend ga je samen met een expert op pad langs de werf. Tijdens de wandeling van ongeveer drie kilometer krijg je meteen een zicht op de uitgevoerde en nog geplande waterwerken. 

Interesse in de openwerfdag? Schrijf je in.  

Je kan starten om 9, 11 of 13 uur. Denk aan stevige wandelschoenen! 

Wat?

Het water dat nu door de Demer stroomt, komt niet van de Demer zelf, maar van de nabijgelegen Begijnebeek. Het waterpeil van de echte Demer stroomopwaarts van Diest ligt namelijk te laag. Met de restauratie van de Grote Steunbeer, een historische stuwconstructie op de omgelegde Demer aan de Saspoort, wil de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) het waterpeil verhogen en de rivier weer écht door de stad leiden. Bovendien zal de renovatie de natuur in de omgeving een boost geven en de waterveiligheid en de beleving verhogen.

Heropstart waterwerken vanaf 25 april

Vanaf vrijdagavond 2 september geen beurtelings verkeer meer op Omer Vanaudenhovelaan (R26)

De werken aan de zijde van de Ezeldijk verlopen vlot. Daardoor kan gemotoriseerd verkeer en het openbaar vervoer al vanaf vrijdagavond 2 september opnieuw beide rijstroken gebruiken op de Omer Vanaudehovelaan.

Fietsers over tijdelijk dubbelrichtingsfietspad tot 23 september

Voor fietsers verandert de verkeerssituatie nog niet. Zij blijven tot en met 23 september over het dubbelrichtingsfietspad aan de kant van de Saspoort (Grote Steunbeer) fietsen. Daarna kunnen zij opnieuw de fietspaden aan beide zijden van de Omer Vanaudenhovelaan gebruiken.

Opgelet: nog steeds werken aan de brug van Ezeldijk

De werken aan de brug ter hoogte van Ezeldijk duren vermoedelijk nog enkele maanden. Fietsers en wandelaars kunnen deze dus nog niet gebruiken om het centrum van Diest te bereiken.

Contact

Milieu en groen
Grote Markt 1
3290 Diest
België
013 31 21 21
Gesloten
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
16:00 - 19:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak
Gesloten