Nieuwbouwproject AZ Diest

Wat en waarom?

AZ Diest bouwt een eengemaakte zorgcampus in het groen. De activiteiten van AZ Diest zijn momenteel verspreid over 2 gescheiden locaties: campus Hasseltsestraat en campus Statiestraat. Samen met de stad Diest kiest AZ Diest voor een ziekenhuis in het centrum aan de Verversgracht. De eengemaakte zorgcampus bevindt zich dicht bij de mensen, is vlot bereikbaar op de as tussen het station en het centrum, en ligt in een groene omgeving aan de Demer. De eengemaakte zorgcampus voorziet bovendien parkeergelegenheid voor patiënten en bezoekers onder het gebouw en op de (bestaande) parking Verversgracht.

Waar?

De nieuwe campus wordt gebouwd aan Verversgracht vlakbij campus Statiestraat.

Wanneer?

De werken aan de nieuwbouw starten op maandag 20 september 2021. In de eerste fase zal het verouderde gebouw van campus Hasseltsestraat, in gebruik sinds 1968, vervangen worden. De bestaande aangrenzende campus Statiestraat en de nieuwbouw fase 1 worden verbonden met een afgesloten verbindingsbrug zodat één geheel wordt gevormd. AZ Diest wenst tegen midden 2024 in te trekken in de nieuwbouw fase 1.

Door wie?

De werken worden uitgevoerd door de aannemer aangesteld door AZ Diest.

Verwachte hinder?

Gemotoriseerd verkeer

  • Ter hoogte van de werfzone aan Verversgracht is geen autoverkeer mogelijk.
  • De spoedafdeling blijft bereikbaar via de Statiestraat.

Fietsers en voetgangers

  • Werfverkeer rijdt door de Ferdinand Allenstraat. De zachte weggebruikers worden van het werfverkeer gescheiden door middel van Jerseys. Zo wordt een aparte strook voor fietsers en voetgangers gecreërd.
  • Fietsers en voetgangers kunnen niet langs de werfzone (langs Demer/Begijnebeek) passeren om naar AZ Diest campus Statiestraat te gaan (zie ook onderstaand plan).
AZ Diest Verversgracht werken

Parkeren aan campus Statiestraat (AZ Diest)

De werken hebben ook een invloed op de parkeermogelijkheden aan de Verversgracht en aan campus Statiestraat.

  • De parking Verversgracht is vanaf donderdag 23 september niet langer toegankelijk via de Statiestraat, maar kan je enkel bereiken via de Ferdinand Allenstraat.

AZ Diest voorziet op weekdagen tussen 7.30 uur en 18.00 uur een shuttledienst voor patiënten en bezoekers. De shuttle vertrekt elke 10 minuten en rijdt van aan de nieuwe oprit van de parking (Ferdinand Allenstraat) tot aan de ingang van campus Statiestraat.

Ook voetgangers kunnen de parking Verversgracht niet verlaten via de Verversgracht (werfzone) en moeten de Ferdinand Allenstraat en de Statiestraat nemen.

  • De betaalparking van campus Statiestraat is vanaf maandag 20 september tijdelijk niet toegankelijk.

Op de Ferdinand Allenstraat tussen het Weerstandsplein en de Oude Tramweg geldt vanaf woensdag 23 september een parkeerverbod op alle dwarsparkeerplaatsen tegenover de school.

Meer info

Alle details over het nieuwbouwproject en de bereikbaarheid van het ziekenhuis vind je op de website van AZ Diest.

Contact

Openbaar domein
Nijverheidslaan 23 - 25
3290 Diest
België
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
14:00 - 15:00
09:00 - 12:30
14:00 - 15:00
09:00 - 15:00
14:00 - 15:00
09:00 - 12:00
14:00 - 15:00
Gesloten