Vaccinatiecentrum Webbekom (Diest)

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Het is dus heel belangrijk om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Vaccinatiecentrum Webbekom (Diest)

Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen sinds 15 september 2021 terecht in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot. Maar vanaf donderdag 13 januari 2022 opent voor hen een nieuw vaccinatiecentrum in Webbekom (Diest). Dit vaccinatiecentrum ligt op het industrieterrein, nummer 8, tegenover de firma Harol.

Callcenter

Je kan opnieuw met al jouw vragen over je vaccinatie terecht bij het callcenter van vaccinatiecentrum Webbekom via het telefoonnummer 013 39 19 19.

Wanneer word je waar gevaccineerd?

Je ontvangt van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met daarop de dag en het uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit kan via sms of e-mail, of via een brief in de brievenbus. Het is belangrijk dat je goed nakijkt welke locatie op deze brief vermeld staat.

Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

  • via de website (vermeld op je uitnodiging)
  • via het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013 39 19 19

Via deze kanalen kan je ook je afspraak wijzigen, maar niet je locatie van vaccinatie.

Voorwaarden

  • Ontsmet je handen
  • Kom niet binnen als je je ziek voelt
  • Maximum 1 begeleider
  • Mondmasker verplicht
  • 1,5 meter afstand houden
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers

Procedure

Op donderdag 13 januari 2022 worden de eerste 800 vaccins toegediend in vaccinatiecentrum Webbekom. Daarna worden dagelijks 1600 prikjes gezet.

Welk vaccin krijg je toegediend?

  • Moderna (18-plussers)
  • Pfizer (5 tot 11-jarigen)

De organisatie ziet er op deze locatie iets anders uit. Zo zijn er nu 8 ‘kabinetten’ voorzien van een verkeerslicht. Makkelijker kan bijna niet: bij groen licht verwijst een medewerker je door naar het vrije kabinet. Bij rood licht vragen we om even te wachten.
 

Kabinetten VC Webbekom


Heb jij nog geen uitnodiging gekregen voor je boosterprik?

Alle inwoners (18+) uit Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem zijn intussen uitgenodigd voor hun boosterprik. Je hoeft je uitnodiging per post of via mail niet af te wachten om je afspraak reeds te raadplegen.

Via www.myhealthviewer.be kan je nakijken op welke datum jouw afspraak gepland is. Je vindt er ook een unieke vaccinatiecode terug. Daarmee kan je je afspraak via https://covidvaccin.doclr.be/ meteen bevestigen of verplaatsen. Bijvoorbeeld voor studenten kan dit interessant zijn. Als hun afspraak niet goed uitkomt in hun examenplanning kunnen ze met deze unieke code op de website hun afspraak verplaatsen of ze kunnen dit doen via het callcenter.

Heb je nog geen uitnodiging ontvangen voor de vaccinatie van je kind (5-11 jaar)? 

Lees hier meer over de vaccinatie van kinderen: https://diest.be/vaccinatiecampagne-5-tot-11-jarigen

Ook alle kinderen (5-11 jaar) werden inmiddels uitgenodigd voor hun eerste en tweede prik (drie weken later). Op 19 en 22 januari en op 9 en 12 februari opent het vaccinatiecentrum speciaal voor hen de deuren. Ouders die met vragen zitten rond de werking van het vaccin, richten zich best tot hun huisarts of pediater.

Heb jij als ouder nog geen uitnodiging ontvangen per post? Dan kan je op www.myhealthviewer.be de uitnodiging terugvinden. Je vindt er een unieke vaccinatiecode terug. Daarmee kan je zelf een eerste en tweede afspraak maken via https://covidvaccin.doclr.be/.

Opgelet: deze uitnodiging ziet er net iets anders uit. Er is nog geen specifiek afspraakmoment vastgelegd. Als ouder kan je kiezen uit alle beschikbare momenten zodat je je kinderen samen kan laten vaccineren. De prikmomenten voor kinderen zijn dus énkel bedoeld voor kinderen. Het is dan niet mogelijk om het hele gezin (ouders + kinderen) te vaccineren.

Bedrag

Je laten vaccineren is gratis.

Nodig

Je identiteitskaart.

Vaccinatiecentrum Webbekom (Diest)

 

 

Vaccinatiecentrum Webbekom
Industrieterrein 8
3290 Webbekom
België
013 39 19 19

Vaccinatiecentrum Webbekom (Diest)

VC Webbekom 2022 ingang