Fiets Voorop

Fiets voorop

Op 20 september 2020 opende de fietszone in het centrum van Diest. Liefst 90 aaneengesloten fietsstraten waarin diverse fietsbestemmingen zoals scholen, winkels, horeca en de wekelijkse markt zich bevinden. Fietsers kregen met de invoering van de fietszone meer ruimte in de stadskern. De auto is nog steeds welkom, maar rijdt achter de fietser en dat aan een maximumsnelheid van 30 km/uur.

De lancering van de fietszone ligt al even achter ons. Hoog tijd dus voor een opfrissing van de verkeersregels. Om de regels van de fietszone nog eens extra in de verf te zetten, loopt in 2022 de campagne 'Fiets voorop'. De bedoeling is dat zowel fietsers als autobestuurders op de hoogte zijn van hun rechten en plichten. 

Kijk alle regels na op www.diest.be/fietszone.

Fietsambassadeurs

Om de boodschap van de campagne mee uit te dragen gingen we op zoek naar fietsambassadeurs!

Fietsambassadeurs
Fiets voor fietsambassadeur

We zochten en vonden enkele enthousiaste fietsers! Zij vertelden al in 't Kletske en op sociale media over hun fietsavonturen in onze stad.

Fietsambassadeurs

Bannering

In het stadscentrum kan je van april tot de zomer niet meer rondrijden zonder te weten dat je je in een fietszone bevindt! De straten kregen kleurrijke banners en in de bloembakken staan platen met een duidelijke boodschap. 

Aan de handelaars werden posters bezorgd om uit te hangen.

Fiets voorop banner
Fiets voorop banner 2

Posters

Wie zelf mee de boodschap wil verspreiden dat Diest een echte fietsstad is, kan dat door een poster aan de eigen ramen te hangen. Die posters werden gratis aan elke inwoner bezorgd via 't Kletske (gemeentelijk infoblad) van juni.

Ook meedoen? Download de posters hier.

Affiche_Junifietsmaand_1 Affiche_Junifietsmaand_2