Dierenvoedselbank zoekt vrijwilligers

  • 3 augustus 2021

Wie in armoede leeft, vindt vaak de grootste steun bij zijn of haar huisdier. Maar die huisdieren nemen ook een flinke hap uit het gezinsbudget. Met de oprichting van een dierenvoedselbank willen de lokale besturen van Aarschot, Diest en Tielt-Winge mensen die het (tijdelijk) financieel moeilijker hebben en een huisdier hebben ondersteunen. De dierenvoedselbank zoekt nu vrijwilligers die mee hun schouders willen zetten onder het intergemeentelijk project en zo mee baasjes en beestjes helpen.

Solidariteit voor en door huisdierenbezitters

In elk van de drie deelnemende steden zal een afhaalpunt ingericht worden. Baasjes worden doorverwezen via de maatschappelijk werkers van het OCMW of via andere instanties. Met dit project willen Aarschot, Diest en Tielt-Winge naast ondersteuning bieden ook inzetten op het optimaliseren van dierenvoedselstromen, dierenvoedselverspilling tegengaan en solidariteit en sociale contacten tussen huisdierenbezitters bevorderen.

De dierenvoedselbank zoekt momenteel vrijwilligers met diverse profielen. Er is nood aan mensen die kunnen helpen bij de samenstelling en verdeling van pakketten, verzamelen van voer, de communicatie over dit initiatief op zich nemen, administratie willen doen … Iedereen die een hart heeft voor dieren en voor mensen en een paar uur per maand wil helpen is welkom.

Wie wil helpen als vrijwilliger bij Dierenvoedselbank Diest of meer info wil kan contact opnemen met duurzaamheidsambtenaar Ellen Lens via 013 35 32 19 of via mail naar de milieudienst. Laat je mailadres, naam en telefoonnummer achter en dan zal je snel geïnformeerd worden.

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30