Boudewijnvest wordt eenrichtingsverkeer en fietsstraat

 • 18 augustus 2021

Vanaf 1 september wordt de verkeerssituatie in de Boudewijnvest aangepast. De straat wordt grotendeels opgenomen in de fietszone en het gedeelte tussen de Nijverheidslaan en de Kluisbergstraat wordt een éénrichtingsstraat richting Kluisbergstraat.

Schoolomgeving in fietszone en smaller wegbeeld

Wanneer er weinig auto’s geparkeerd
staan, oogt de Boudewijnvest heel breed. Dit nodigt uit tot sneller rijden. Om het wegbeeld smaller te maken, het verkeer te beperken en meer plaats te geven aan de fietsers wordt de Boudewijnvest een éénrichtingsstraat en fietsstraat met fietssuggestiestrook in tegengestelde richting. Later worden ook enkele parkeervakken omgevormd tot groenzones.

Wat verandert er concreet?

 • De Boudewijnvest wordt vanaf 1 september eenrichtingsverkeer tussen de Nijverheidslaan en de Kluisbergstraat.
   
 • De meeste parkeerplaatsen blijven behouden, maar er worden ook meerdere brede onthardings- en plantvakken aangelegd om het verkeer af te remmen. De kruispunten worden geaccentueerd met paaltjes met geleiders.
   
 • Voor fietsers geldt in de Boudewijnvest de fietsstraat met de rijrichting mee. Tegen de rijrichting in komt een geaccentueerde fietssuggestiestrook, tegen de zijde van de huizen.
   
 • Het gedeelte Boudewijnvest tussen de Valleilaan en de Kluisbergstraat blijft tweerichtingsverkeer om het verkeer zo veel als mogelijk uit de stad af te leiden via de Kluisbergstraat. Dit gedeelte wordt voortaan ook mee opgenomen binnen de fietszone.

Dankzij de fietszone kunnen alle zachte weggebruikers zich veiliger en aangenamer
verplaatsen.

 • Je mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar je mag er niet sneller rijden dan 30 km/u.
   
 • Auto’s en ander gemotoriseerd vervoer mogen de fietser niet inhalen.
   
 • Fietsers mogen de hele breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze enkel opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde als de rijbaan is opengesteld in beide richtingen.

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30