Botermarkt afgesloten vanaf maandag 18 oktober

  • 14 oktober 2021

Om de onveilige verkeerssituatie voor fietsers en automobilisten aan de Botermarkt aan te pakken, vervangen we de parkeerplaatsen aan de kant van Coolens Juwelen door een fietsdoorsteek. De Botermarkt wordt daarvoor afgesloten van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 29 oktober.

Een veilige binnenstad creëren voor alle weggebruikers, is een belangrijk aandachtspunt dat we graag stap voor stap aanpakken. Op maandag 18 oktober starten daarom werken aan het kruispunt Botermarkt - Sint-Jan Berchmansstraat - Leuvensestraat. Zowel automobilisten als fietsers hebben weinig zicht op elkaar doordat het kruispunt ongelijk is door de uitstulping van de parkeerplaatsen.

Wat gaat er gebeuren?

De parkeerplaatsen aan de kant van Coolens worden opgeheven. In de plaats komt een fietsdoorsteek om de fietser op een veilige manier op de Botermarkt te geleiden. Het voetpad wordt dus onderbroken: 

  • aan de rechterzijde blijft het voetpad behouden
  • aan de linkerzijde wordt de afgeronde stoeprand behouden zodat automobilisten hun bocht naar de Leuvensestraat ruim moeten blijven nemen.

Even verderop komt de fietser dan op het wegdek van de Botermarkt, waar beide weggebruikers duidelijk zicht hebben op elkaar. De laad- en losplaats wordt verlegd naar de overzijde en kan hiervoor gebuikt worden van 7 tot 11 uur, zoals op alle andere losplaatsen in de binnenstad, vanaf 1 november. Na deze uren kan er gewoon geparkeerd worden.

De werken starten op maandag 18 oktober en zijn klaar, als de weersomstandigheden het toelaten, op vrijdag 29 oktober.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Er wordt een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer via

  • de Kardinaal Mercierstraat - Leuvensestraat
  • de Kardinaal Mercierstraat - Egide Alenusstraat - Grote Markt

plan pijlen afsluiten Botermarkt
In de Egide Alenusstraat is er de 2-richtingsverkeersregeling, zoals we die nu op woensdag kennen. Fietsers en voetgangers kunnen de Botermarkt in 2 richtingen op een normale manier gebruiken, mits rekening te houden met de werkzone uiteraard.

Afvalophaling

Om de afvalophaling tijdens de werken te kunnen verzekeren vragen we aan de bewoners en handelaars om het afval te verzamelen op de hoek Wolvenstraat - Kardinaal Mercierstraat of op de hoek met de Leuvensestraat.

We proberen voor zo weinig mogelijk hinder tijdens de werken te zorgen, maar beseffen dat dit niet gemakkelijk is. Voor vragen kan je terecht bij onze Dienst Openbaar Domein.

Alvast bedankt voor jullie begrip! Het resultaat moet de Botermarkt alvast veiliger maken voor alle weggebruikers.

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00