Kletske

Welke informatie vind ik in het Kletske?

  • Informatie over evenementen in onze Demerstad via de uitneembare UiTkalender
  • Informatie over onze dienstverlening
  • Nieuwigheden 
  • Beslist beleid van de gemeenteraad
  • Foto's van plaatsen in Diest door de ogen van een Diestenaar
  • En nog heel wat nuttige tips voor jou als inwoner!

Lees de laatste editie online

Kletske 112 Cover

Diestagram - Jouw foto in ons Kletske?

Indien jullie foto’s posten op Instagram met de #Diestmijnstad en de #KletskeOK kan jullie foto gekozen worden voor de achtercover van het Kletske.

UiT in Diest - Jouw activiteit in ons Kletske?

Omdat er zo veel activiteiten doorgaan op ons grondgebied, zetten we voornamelijk activiteiten georganiseerd door of in samenwerking met de stad als artikel in ’t Kletske. Jouw activiteit kan wel steeds op Diest.be terecht.
De rubriek ‘UiT in Diest’ genereren we via de UiTdatabank.
Dit is geen betalende rubriek, maar wel een gratis online platform.Op dit platform kan je jouw activiteiten gratis ingeven, zo kan iedereen in Vlaanderen zoeken naar specifieke activiteiten of activiteiten die doorgaan in een bepaalde regio. Indien je jouw activiteiten ingeeft in de UiTdatabank, linken we ook jouw events met plezier door naar een totaaloverzicht wanneer je klikt op UiT in Diest via onze website.

Pink Duck Race

19 december - Grijp de kans om deel uit te maken van de Pink Duck Race in België! Op zondag 19 december 2021 laten Think Pink Europe en stad Diest 20.000 Pink Ducks los op de Demer in Diest centrum. Elk rubberen eendje heeft een uniek nummer. Het eerste eendje dat over de finishlijn komt, wint de wedstrijd. De eigenaar wint een uniek gouden eendje, bezet met diamantjes, ter waarde van 5.000 euro. Adopteer ...

Doeboekje voor kleine speurneuzen

3 april tot 31 december - Ga met het ganse gezin op ontdekking in stadsmuseum De Hofstadt met het doeboekje voor kleine speurneuzen. Ga mee op zoektocht met Mudie de Museummuis en ontdek de verhalen in de middeleeuwse zalen van het stadhuis.

Event Master Class: de toekomst van events postcorona - Ken Veerman

28 april - Na de coronacrisis keert de eventsector niet zomaar terug naar hoe het daarvoor was. De langdurige periode van beperkt sociaal contact zal een impact hebben op de rol van publieke events. Grote namen op de affiche worden even minder belangrijk, de kwaliteit van de ontmoeting des te belangrijker. Hoe kunnen organisatoren inspelen op deze veranderde nood aan ontmoeting? Welke kansen schuilen ...

Museum en Shopping Zondagen

3 oktober tot 1 mei - Van oktober tot en met mei openen de verschillende boetiekshops en musea elke 1ste zondag van de maand hun deuren. Dit maakt van Diest dé plek voor een gezellige zondag shoppen en museumhoppen! Elke maand is er ook iets speciaal te beleven in de Diestse musea en shops. Ga naar de website www.diest.be/museum-en-shopping-zondagen en ontdek het volledige aanbod.

Doeboekje voor kleine speurneuzen in stadsmuseum De Hofstadt

9 januari tot 31 december - Aan het begin van het nieuwe jaar is stadsmuseum De Hofstadt klaar voor een nieuw avontuur. Ben jij tussen 3 en 11 jaar oud? Breng dan een bezoekje aan het museum met de ganse familie en ontdek de nieuwe mysteries van De Hofstadt met het doeboekje voor kleine speurneuzen. Geen tijd op 9 januari? Geen nood: de kindergids blijft het ganse jaar 2022 gratis ter beschikking.

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00