Welkom op Diest.be

 • 22 augustus 2019

Diest.be is vernieuwd!

Bij de stad een attest aanvragen, een afspraak bij een dienst van de stad of het OCMW maken, grasduinen in het aanbod culturele, sport- of jeugdactiviteiten: het kan voortaan nog sneller en efficiënter op de nieuwe website van de stad. Www.diest.be biedt alle informatie van én over de stad in een gemakkelijk te gebruiken format.

Eén webadres voor alle info

Diest.be is de poort naar alle stadsinfo. De jeugddienst en de toeristische dienst werden geïntegreerd, zo vinden bezoekers alle info op één plaats. Op termijn onderzoeken we de opties om ook andere stedelijke webdomeinen te integreren. Niet enkel inhoudelijk, maar ook vormelijk kreeg onze stedelijke website een volledige make-over. De homepage kreeg een frisse look, de navigatiestructuur vertrekt vanuit thema’s in plaats vanuit verschillende diensten én de site is responsive.  Dat wil zeggen dat je Diest.be nu ook gemakkelijk kan raadplegen op je tablet of smartphone.

Vijf hoofdrubrieken én een zoekbalk

De opbouw van onze stadswebsite hebben we aangepakt.  Helemaal bovenaan de home page vind je onze sociale-mediakanalen en de info over vacatures. Onmiddellijk daaronder staan de vijf hoofdrubrieken:  inwoners, ondernemers, ontspannen, toerisme en beleid.

 • Inwoners
  • Hier vind je alle nuttige informatie voor jou als Diestenaar: leven en wonen, vervoer in de stad, openbare werken, veiligheid,…
 • Ondernemers
  • Geeft informatie voor en over (startende) bedrijven/handelszaken in de stad en over de landbouw.
 • Ontspannen
  • Een zaal of materiaal huren?  Op zoek naar een vereniging? Te weten komen wat er te doen is? Dat kan in slechts enkele kliks.
 • Toerisme
  • Deze rubriek is jouw gids voor een bezoek aan de stad. Je vindt hier bezienswaardigheden, lekker eten en drinken, activiteiten, info over overnachten, enzovoort.
 • Beleid
  • Deze rubriek vertelt alles over de organisatie van de stad en het OCMW, onze diensten en over het bestuur. Wil je de gemeenteraad online volgen of verslagen raadplegen? Dan kan dat hier.

Weet je niet onmiddellijk waar je moet zoeken? Gebruik dan de centraal geplaatste zoekbalk. Door een trefwoord in te geven krijg je onmiddellijk alle pagina’s waar jouw woord in voorkomt.

Toptaken

Uit analyse bleek dat jullie Diest.be het vaakste gebruikten voor deze toptaken: het opzoeken van openingsuren, het online aanvragen van documenten, een zaal huren, een afspraak met een dienst van stad of OCMW maken, info over het zwembad zoeken of een melding doen. Daarom hebben we deze taken prominent op onze homepage gezet. We hopen jullie door deze vernieuwing een (nog) gebruiksvriendelijkere website aan te bieden.

Feedback gevraagd

Heb je onze website bekeken en wil je een complimentje geven? Of heb je nog een suggestie? Laat het ons weten door onderaan de homepage te klikken op ‘Geef feedback op de website’. Wij horen graag van jullie.

 

 

 

 

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
Warning 11 juli gesloten