Basisschool De Buitenkans glijdt naar een wereldrecord

  • 22 april 2022

Gemeentelijke basisschool De Buitenkans probeert op 29 april een plaatsje in het Guinness World Book of Records te bemachtigen. Op een uur tijd moeten zoveel mogelijk mensen van de glijbaan van de school schuiven.

In gemeentelijke basisschool De Buitenkans in Molenstede hebben ze zotte plannen! Op 29 april doen ze een worp naar het wereldrecord schuifafglijden!

“In De Buitenkans zetten we in op frisse buitenlucht en natuurlijk daglicht”, legt directeur Machtelt Mertens uit. “Denk aan de buitenklassen, de groene speelplaats en de glijbaan richting speelplaats en speelbos. Deze recordpoging biedt de perfecte kans om onze troeven op een speelse manier in de kijker te zetten. Met het glijbaanevent streven we naar verbondenheid tussen school, leerlingen en ouders, maar ook binnen de gemeenschap en lokale verenigingen.”

Spelregels

In één uur tijd moeten zoveel mogelijk kinderen van de glijbaan schuiven. Er mag zich telkens maar één persoon tegelijk op de glijbaan bevinden. Om het officiële record te breken, moeten minstens 200 unieke personen naar beneden glijden. Deelnemers moeten minstens 6 jaar oud zijn.

De recordpoging is een initiatief van het oudercomité van de school.

Praktisch